Pre Teba, láska moja

Pre Teba, láska moja

Anotace: preklad Prevérta

Sbírka: Preklady

Išiel som raz na trh s vtáctvom
a kúpil som Ti vtáčika,
čo väznený bol v klietke.-
Pre Teba, láska moja.

Chcel potešiť som Tvoje srdce sviežim kvetom,
preto som sa teda potom
zastavil aj v kvetinárstve a kúpil
čerstvú kyticu. –
Pre Teba, láska moja.

Zašiel som do železiarstva a kúpil
pevnú reťaz – železnú -,
aby bolo Ťa čím
spútať
na tú cestu predlhú...
Pre Teba, láska moja.


Napokon som sa vybral na trh s otrokmi;-
a hoci som za sebou dlho vláčil tie okovy,
ktorými spútať som Ťa navždy chcel, -
Teba som tam, láska moja, nenašiel...
Autor slnečnica, 17.09.2011
Přečteno 448x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí