Kapka

Kapka

Anotace: přes kterou je svět zářivější

Sbírka: Vyznání aneb Všeho moc škodí

Jsi kapka čirá,
v Tobě je celý svět.
Kapka rozdíly stírá,
složím několik vět.
Několik rýmů nutných,
aby jsi měla vždy síly
za dnů tak chmurných.
Ať nemáš dlouhou chvíli.

Jsi kapka deště,
která dopadá na mou hlavu,
říkám si opět a ještě
nezískal jsem pro Tebe slávu.
Kapka deště studí,
když spadne mi za krk,
snílka nemile vzbudí,
aby na nebe očkem mrk.

Jsi kapka potu na mé šíji
po vášnivém milování,
milenci se nahlas svíjí,
když nastal čas dobývání.
Kapka ke kapce se blíží,
milenci chtivě útočí,
ve tváři druhého se shlíží,
hlavu zasněně otočí.

Jsi kapka rosy,
přechodná ozdoba květu,
kos zobák si brousí,
chystá se k dlouhému letu.
Kapka rosy je nadějí,
probouzí k životu přírodu.
Vrátíš svobodu zloději,
a věříš ve šťastnou náhodu.

Jsi kapka na skle,
která pomalu pluje dolů,
Látáš mnohé duše prasklé,
chudé zveš ke svému stolu.
Přes kapku vše pozoruji,
vše dostává jiný tvar,
kousek kapky odkrojuji,
necítím už žádný zmar.

Jsi kapka s duhou ve svém středu,
jsi kapka hravá na mém čele,
jsi kapka vody, jež se dotkla břehu,
jsi kapka boje na mém těle.
Kapka ke kapce si sedá,
to tiché kapání Ti pak,
zadumanou náladu hned zvedá.
Kapy kap, kapy kapy kap.
Autor tomtomtoma, 19.09.2011
Přečteno 465x
Tipy 4
Poslední tipující: Kapka, rezina, CULIKATÁ, labuť
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí