Opilecká

Opilecká

Anotace: přes sklenky

Sbírka: Vyznání aneb Všeho moc škodí

Hrábě na ulici,
mám pod čepicí.
Sklenka za sklenkou mizí,
Mé oči se kvapem klíží.
Zvědavci všude kolem hledí,
v křovinách číhají zvědi.
Hranostaj běží v poli,
myslivec srnečka skolí.
Srneček marně běží,
už se mu nohy klíží.
Nádoba sběrná pod nosem,
verše nesu Ti svým hlasem.
Hudba utžená z měsíce,
zapálím si dvě svíce.
Kouř temně stoupá,
rozhodně nejsi hloupá.
Minulost braná potají,
milenka milence zatají.
Milenec na dveře buší,
Sápe se po dveřích a hluší.
Rozbíjím lucernou botou,
bos půjdu noční slotou.
Světla noci tmí se v hale,
obřad v hostinském sále.
Nevěsta má zelený věneček,
dostala zlatý střevíček.
Šat utkaný z noční páry,
z lesa si nesu ptačí drápy.
Zelené oko pod lampou,
světa div s oslavnou pompou.
Smutek se zahání,
láska se nevyhání.
Nejisté mám svoje kroky,
v zádech pak vstřelené broky.
Autor tomtomtoma, 26.09.2011
Přečteno 368x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí