Hvězda

Hvězda

Anotace: nejzářivější ze všech ozdob noci

Sbírka: Vyznání aneb Všeho moc škodí

Jsi hvězda na noční obloze,
jejíž světlo dopadá k mé noze,
ta nejzářivější ze všech hvězd,
vede k Tobě jen jedna z mnoha cest.

Tvé občasné jásavé zablikání
je očí Tvých laškovné zamrkání,
moji tvář mocně osvětluješ,
svou potřebu mi tím vysvětluješ.

Pes k Tobě hlavu zaklání,
nastává čas mého pokání,
prosebné vytí nese se do dáli,
ostatní hvězdy navždy se vzdaly.

Tvůj úsměv je mléčná dráha,
pes jíti do boudy se zdráhá,
chtivě tou mlhovinou proplouvám,
pevný je můj srdce prám.

Souhvězdí Orionu je Tvým nosem,
vesmírný prach mým hustým vousem,
Kasiopeia dává smluvené znamení,
Tvůj jas zde má prastaré prameny.

Na noční obloze kreslí se Tvá podoba,
jsi její nejzářivější výzdoba,
úplněk se Tvé kráse uklání,
za černé mraky hned se straní.

Nocí se tiše procházím,
Tvou stopu všude nacházím,
lásky slova sladce šeptáš nocí,
stále jsem spoután ve Tvé moci.
Autor tomtomtoma, 01.10.2011
Přečteno 438x
Tipy 2
Poslední tipující: Kett
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

uff :-))

01.10.2011 18:11:00 | Kett

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí