Tvé oči

Tvé oči

Anotace: pohled do nich je krásný

Sbírka: Vyznání aneb Všeho moc škodí

V Tvých očích vidím sám sebe,
když se do nich podívám dlouze,
podléháme oba společné touze,
v mých očích vidíš Tebe.

Dívám se na oka jiskření,
když přepadá Tě veselost,
ovládá mě hravá smělost,
jiskra přechází ve víření.

Dívám se na oka zbarvení,
základem je orchidej na posvátné hoře,
tónem Slunce ze Sargasového moře,
s teplým vánkem jste smluvení.

Dívám se na oko s bleskem,
když rozčílí Tě hrubián,
krásný obraz je náhle roztrhán,
Tvé oko pak chřadne steskem.

Dívám se na oko se slzou,
když marně hledáš pochopení,
Tvé oko napadá smutné rozechvění,
mlčky vše sleduji s hrůzou.

Dívám se na oka toužení,
když zrychluje se Tvůj tep,
zažívat tak štěstí po mnoho let,
a nepoznat většího soužení.

Dívám se na sebe v očích Tvých,
kousek snad spadl Ti do srdíčka,
slastně přivíráš hebká víčka,
miluji nade vše Tvých očí smích.
Autor tomtomtoma, 04.10.2011
Přečteno 552x
Tipy 4
Poslední tipující: Alexej, CULIKATÁ, Kett
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí