Půlnoční průvod

Půlnoční průvod

Anotace: miluju krásu

Svítili jsme v půlnočním
průvodu na lesní stezce.
Dýchání nosem je svěží
a voňavé.
Těžko se odolává zpomalení
kroku.
- Miluji krásu.
Přes cestu sem tam přeběhne koloušek.
Někdy i dospělá srnka.
Samec však chvílí postál a ukázal nám svou honosnou korunu. Poté zmizel v noci!
Jsme bosí, hladcí.
Procházíme přes mechy a kapradiny za hlasem.
Je jako ozvěna a nese se korunami stromů i přes bystřinu - brodíme se.
Musíme hlouběji do lesa!
Mohli bychom být hmotní a cítit vzrušení nad pupíkem, jak se nás dotkla průzračná voda, chodidla spočinula na bílém oblázku.
Dál po proudu chodí zvěř pít.
Slyším slova písně, líbezný hlas
- Hloubš!
Lucerna neumírá
plamínek je asi věčný,
tančí.
Les se na chvíli otevřel v obrovskou louku.
Je nás tu miliony světýlek,
Všichni jdou za stejným cílem!

Moc rád bych věděl, kdo to zpívá..
Autor Lamorte, 04.10.2011
Přečteno 289x
Tipy 8
Poslední tipující: hašlerka, Manstein, Emmelia, la loba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tajemně nadějné...:-)))Moc se mi to líbí.

05.10.2011 09:20:00 | la loba

zvědavost, nenasytnost

04.10.2011 22:29:00 | 11477

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí