Včera, dnes a zítra

Včera, dnes a zítra

Anotace: touha, skutečnost, naděje

Sbírka: Vyznání aneb Všeho moc škodí

Včera bylo včera, dnes je dnes,
dnes na kolena jsem kles,
včera vznášel jsem se nad zemí,
dnes pohybuji se v podzemí.

V podzemí velký chaos vládne,
bílá síla zjevně slábne,
kolem žhavé sopky sirný květ,
marně hledám cestu zpět.

včera jsem políbil ret sladký,
dnes procházím středem skládky,
kde ztracenou naději hledám,
a odpadek po odpadku zvedám.

Havran na mě z vršku haleká,
jeho hromada marností přetéká,
klová do mých tmavých vlasů,
uzobává tak moji spásu.

Včera jsem se skrýval ve Tvém objetí,
dnes jsem v zamřížovaném zajetí,
čekám tu na ortel konečný,
byl jsem Ti zřejmě zbytečný.

Má cela má pevné mříže,
do zdi vyrývám smuteční kříže,
Slunce nesmělý paprsek hází,
kolem mě sedí ducha vrazi.

Včera bylo včera, dnes je dnes,
snad zítra bude včera a ne dnes.
Zítra chci se vznášet v povětří.
naše srdce se vzájemně nešetří.
Autor tomtomtoma, 05.10.2011
Přečteno 384x
Tipy 7
Poslední tipující: Emmelia, CULIKATÁ, E.T.Jane, Kars, Kett
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí