POHLED

POHLED

Anotace: neopětované lásce

Váš pohled, slečno, řekl víc.
Ne, nemusela jste říkat nic.
Snad to byl úšklebek, ne, nechci lhát
já proto víc se nechtěl ptát.
Snad jsem byl příliš, příliš smělý,
snad vaše oči říci chtěly
ta slova chladná jako mráz:
Já pane, nemiluji vás!

Ach, věřte slečno, že to srdce bolí
já tolik, tolik chtěl jsem mít
tu lásku vaši a oplácet ji svojí
a jenom pro vás zde, na světě žít.

Všechno je pryč. Já neztratil jen vás,
já ztratil jsem i žití svého klid.
I když se smuten vrátím domů,
tak nechci na vás volat pomstu bohů.
Přeji si jen,
kéž by se mi má tužba splnila,
aby vás má láska přežila.

1965
Autor Mirek, 13.02.2006
Přečteno 372x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí