Déšť

Déšť

Anotace: ve, který jsi se proměnila

Sbírka: Vyznání aneb Všeho moc škodí

Proměnila jsi se v teplé pršení,
které skrápí moji hlavu,
dáváš mi milostnou zprávu,
z obálky je cítit závan vzrušení.

Deštěm omýváš mé čelo,
špinavé po denní námaze,
choulíš se v nástěnném obraze,
plakat se Ti zřejmě chtělo.

Deštěm mě šimráš pod nosem,
šibalsky se směješ ze všech stran,
objevil jsem ze sna krám,
pohřbený pod bahnitým nánosem.

Deštěm svlažuješ mé tělo,
příjemné je mi Tvé pohlazení,
nastává čas brzkého probouzení,
k novému začátku vše spělo.

Deštěm do bot mi zatékáš,
dáváš mi smluvené znamení
cestičkou ze zlatého kamení,
před Lunou občas utíkáš.

Po dešti voní mi Tvé vlasy,
déšť Tvoji tvář kapkou zdobí,
déšť přináší naději doby,
po deěti ve mě ulpí kousek Tvojí krásy.
Autor tomtomtoma, 07.10.2011
Přečteno 391x
Tipy 2
Poslední tipující: Findë
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí