Nenachází

Nenachází

Anotace: Na břehu rybníka kvete kopretina a ona hledá viníka, proč všemi je přehlížena.

Hledá Tvůj úsměv,
co jiné dnes patří.
Hledá svět,
co vychladl v záři...sluneční.

Hledá a nenachází,
na křídlech ptačích.
Tvé kroky nepřichází
a ona slzou smáčí...zem smuteční.

Pak ptá se nebe samotného:
Kam zmizel náš sen,
co bylo na něm tolik zázračného,
že noc proměnil v den...zázraků?

Ptá se odpověď nenachází,
na křídlech ptačích,
Tvé kroky nepřichází
a ona slozou smáčí...pár mraků.

Přemýšlí nad zahradou
plnou květů modrých růží.
Proč je svět záhadou
ze stesku hadích kůží...stvořený?

Přemýšlí a nenachází,
na křídlech ptačích
Tvé kroky nepřichází
a ona slzou smáčí...den zmatený.
Autor Barbara Smílová, 27.02.2006
Přečteno 361x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásná.. ta se ti opravdu moc povedla.. mám ráda smutné básně.. a usměj se..

12.06.2007 20:34:00 | Najlin

krasne a zaroven smutne 100%

27.02.2006 19:31:00 | 89Rosa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí