Krása v dešti

Krása v dešti

Anotace: Básen o kráse basen o víle prekrasné která tanci v rytmu deste vila jmeno Vera má (snad basen se zalibi je od srdce)

Stříbřité kapky hladí líce bledé,
padá déšť,tóny kapek do kalužin kruhy kreslí.
Tančíš tanec panny deštné,
kadeře s heřmánku dva pohledy halí.
Jsem tichým divákem nebeských krás.

Kráčíš za mnou,kapky ti tleskají,
mohutné ovace za tanec deštný.
Úžas nad krásou,kolena do kleku klesají,
sama víla přichází,na rtech polibek nežný.
Závoj z rosy,vlasy heřmánkové,pohled z křídel anděla.

Chopíš se prstů mých dotykem jemným
výzva k tanci,obecenstvem našim jest déšť.
Tváře bledé,červení září,nad polibkem slastným.
V rukou spojeni zamilovanost jest naš vládce,
tanec s vílou,největší hořkost chutná sladce.

Ve dne s vílou tančím,v noci o víle sním,
každý okamžik pohledu víli jest svátečním.
Tančíme v rytmu deště štěstí,
básník v náručí víly,obecenstvo nám tleská
láska mezi kapkami deště,tolik se mi po tobe stýská.
Autor Carlos, 01.03.2006
Přečteno 901x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

poslední sloka snad už jen čeří hladiny,ale jinak se mi tahle líbí asi nejvíc...

08.04.2006 22:54:00 | Yennefer

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí