Kousek po kousku

Kousek po kousku

Anotace: sukcesívní aproximace - je postupné přibližování k vytoužené a jak to hezky zní nebo ne?

Kousek po kousku
blíží se tvá ruka
na mém stole
pro housku

Z housky je však housenka
ze žluťáska žloutenka
z koule bedýnka
z housera plotýnka

* * *
Za tebou do věže
stoupám jak havran
po stupních a trhám otěže
svých ostychů a zábran
dosáhnout na chvíli tvé paže
sníh tvého těla ze snů znávám

Sníh krví potřísnit
a horké stopy skrýt
pásku tvých dlaní na očích
mám
bože, jak tě znám
jak tě znám

* * *
Poznati podle kroků
že blíže blíže jsi
a podle vzdechů
že u mě na dotek
tvé rty

Nevidět přes tmu
tvoje vlasy jak tu plavou
procitnout ve snu
pro půvab tvůj se ztracenou hlavou

***
Rád by krk svůj
holý
vlasů zbavený
na tvá ramena
ramena samou sůl
muž – hlava ztracená
uchopil své sny

sny o žebříku
z provazů
a uzlů
po kterém vzhůru
stoupá k tvému temnému
klínu

* * *
Slepýma očima
stvořil jsem anděla
když jsem ti hleděl v tvář

On byl však ona
a ona přišla
kolem tváře měla svatozář
Autor petr.c17, 06.03.2006
Přečteno 444x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Aproximuji též - bohužel asymptoticky - ležatá osmička se vznáší nad mymi touhami a sny ...

06.03.2006 22:30:00 | Hary_nš

Je jako vstoupit do jiného světa, číst Tvoje básničky.
Je to úžasné.

06.03.2006 18:41:00 | janewe

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí