Hodinář

Hodinář

Anotace: ..několik trochu melancholických řádek za noci utkaných...

Hodinář ve svém orloji
Schovaný před ruchem světa
Myšlenky časem proplují
Každý den zmizí věta

Zapadne kdesi v hodinách
Slova si pod hlavu schová
Tak jako v lepších rodinách
Zůstanou stará i nová

Ručičky divoce poběží
Srdce splašeně tepe
Schovaný nahoře ve věži
Hodinář, město slepé

Halí svou nahotu do mlhy
Z okna se na život dívá
Vidí odlesky bez něhy
Vidí i zraněná křídla

Den se pozvolna vytrácí
Hodinám chce se usnout
Ručičky lechtá z nebe sníh
Kroky zní ulicí pustou

Hodinář vydal se hledat sníh,
Něhu a špetku lásky
Možná v ztemnělých ulicích
Nebude sen tak krátký
Autor Jn.s, 13.03.2006
Přečteno 327x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí