Podesáté

Podesáté

Anotace: Někdy je třeba dělat něco opakovaně ... :) ale stejně to nemá ten výsledek ...

Už podesáté začínám ti psát,
a na papíře moje tužka strádá,
mám se radovat a nebo spíše bát,
zda máš mě nebo nemáš ráda.

Už podesáté hledám vhodná slova
a srdce mé je neposílá k papíru,
kdyby v životě šlo něco dělat znova,
nechat si ušít lásku na míru.

Však podesáté vím, že mám jen jednu šanci
a pokud neuspěji jen má to bude vina,
tak házím do koše nedbalou eleganci,
teď chodím v obleku, kde dřív v džínách.

Tak podesáté vím - nelze psát ta slova,
jen z očí mých je můžeš lásko číst,
zkouším však neustále zas a znova,
popsat ten běloskvoucí list.

Snad ještě jednou zkusím vypsat cit
a ty jej zachytíš svým něžným pohledem,
kéž bych to tak uměl trochu líp,
však my básníci to lépe nesvedem.
Autor Obyčejný básník, 14.03.2006
Přečteno 428x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

;) pro koho jsi to asi psal... Ne, pekne..

03.04.2006 10:51:00 | BlackTangerine

Hledám ta slova zvedám hlavu k nebi
A z papíru se bílé prázdno šklebí

14.03.2006 11:16:00 | JardaCH

Ale zrovna tohle je povedené, básníku.. Moc krásné, opravdu.

14.03.2006 10:36:00 | Aro

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí