Učíš mne

Učíš mne

Anotace: ...

Sedíme uprostřed pralesa z betonu.
Mám strach, že za chvíli v očích tvých utonu.
Dívám se hluboko, kam jiní nevidí,
co všechno spatřím tam, tiše mi závidí.

Už je dost pozdě a nad námi čím dál víc
bázlivých hvězd, které provází půlměsíc.
Pár pozdních chodců jen tu a tam proběhne,
spěchají domů, ač venku je nádherně.

Sledujem´ mlčky, jak postupně zhasíná
naproti v oknech se. Sídliště usíná.
Jenom nám dvěma se nechce tak brzy spát.
Učíš mne beze slov, co je to milovat...
Autor gemerka, 15.03.2006
Přečteno 377x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Díky za komentář a přeji též mnoho básnických múz.

14.04.2006 18:48:00 | grázlík

Tak tato básnička se mi líbí moc moc moc moc moc.... A ty víš proč...

15.03.2006 21:12:00 | Katka de Krho

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí