Moc brzo jsem snil

Moc brzo jsem snil

Anotace: zklamání a naděje

Moc brzo jsem snil o růžové zahradě
a konejšil se nadějí,
že tahle láska, která se mě dotkla,
zbaví mě vyježděných kolejí.
Moc brzo nalil jsem si sklenku vína
a opíjel se radostí,
než zjistil jsem,
že vypil jsem,
až do dna kalich hořkosti.

Lásko, co krásných veršů psali básníci
i já bych o tobě chtěl stejné verše psát.
Lásko, proč odešla jsi dřív než mohl jsem
té básni název nadepsat.

Nepřestal jsem snít o růžové zahradě,
neopouští mě i naděje,
vždyť někde na mě musí láska čekat,
s tou opustím zaběhlé koleje.
Zas dám si nalít sklenku červeného
a napiji se s radostí.
Dobře si ale sklenku,
prohlédnu zevnitř, zvenku,
abych nezvedl zas pohár hořkosti.

O lásce verše krásné psali básníci,
já té nové chci stejné verše psát.
Snad nezmizí mi zase jako přelud do dáli,
než budu moci název nadepsat.
Autor Mirek, 21.03.2006
Přečteno 421x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Lepšíš se, tahle je z které doby?

03.04.2006 14:29:00 | Krtica

nádhera..dostala se k srdci..:)

21.03.2006 20:45:00 | Terry

Ta je moc dojemná.

21.03.2006 19:43:00 | janewe

Pěkné, taky mě oslovila. Tu "sklenku" bych řádně prozkoumala jen zevnitř, tam je nejdůležitější:))

21.03.2006 19:26:00 | Zdeňka

Moc hezka... tohle znam...

21.03.2006 18:07:00 | mistake

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí