Báseň pro Karolínu

Báseň pro Karolínu

Anotace: až ji někdy potkám

Karolíno!
Zastav přece!

Nezastaví.

Podpatky a noc
Klap klap klap

Podpatky a noc
Mi tě berou
Dívko, Karolíno

Jsi
Pískem mezi prsty
Jsi
Nevyřčenou pravdou
Nejistým úsměvem
I prvním krokem do
Neznáma
Jsi, Karolíno, mým
Snem
Ne snad z vášně
Nebo touhy
Prostě proto, že pocit
Z tvého neskutečna
Mi dává sílu
Tě někdy v budoucnu
Poznat mezi ostatními
A pak teprve
Pak pochopíš
Dívko, Karolíno
Že tvé jméno
Jsem do písku
Napsal já.

Když se dívám do tváře obloze
Vidím sebe, jak
Pod měsícem, pod rozkutálenými
Perlami
vyfukujeme obláčky páry
A já sahám do výšky, abych ti jich
Pár navléknul
Stojím na špičkách,
Na jednu téměř dosáhnu,
ale ty mě zastavíš
A já pochopím
Proč tě tak zbožňuju.
Dívko, Karolíno.
Autor Art Brasi, 07.12.2004
Přečteno 821x
Tipy 2
Poslední tipující: pejrak
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

potkal jsi ? potkal jsi...

03.11.2008 14:51:00 | jméno psané do písku

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí