Platonické lásce

Platonické lásce

Anotace: zdá se, že na těchto stránkách píše i hodně zraněných dušiček, nejen pro ně jedna intimnější veršovánka

Kdyby chvilička byla dlouhá,
v srdci nenaplněná touha
po někom, koho bych mít chtěla
nejenom vedle svého těla,
v duši se vkradlo stýskání,
lék nemohl být k sehnání,
pak tužka, papír - přátelé
pro veršovánky nesmělé.
A kdybych někdy lásce, která
není má, verše poslat chtěla,
pak nebudou v nich jenom slzy,
vždyť ty přece omrzí brzy.
Bude v nich láska, kterou dávám
a z které směle se vyznávám,
bude v nich jedno velké přání
štěstí, co není pro mne k mání,
a na závěr pak vřelý dík
za třeba jeden okamžik,
kdy dlaň se ohřívala v dlani,
kdy byli jsme tak krásně sami,
oči se v očích utápěly
a možná chtěly víc, než směly...
Tak podle mého láska chutná,
i když bolí, je krásně smutná.
A pak, naděje na setkání
jak věčná hvězda září v dáli.
Autor Cecilka, 09.12.2004
Přečteno 1194x
Tipy 4
Poslední tipující: pretorius, Queer
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (5x)

Komentáře

..... tvé básně to je geneze tvého srdce, které mají sílu vzbudit ve mě vzdálenou ozvěnu něčeho ukrytého pod nánosy času ..... ne, ... asi je nepatřičné se k tvým slovům vyjadřovat matematickým hodnocením.

30.08.2006 11:55:00 | HarryHH

nehľadaj lásku, nájde si ťa sama
ona prichádza radšej nepoznaná...:o)))

01.08.2006 14:04:00 | pretorius

Moc krásné.

07.10.2005 20:43:00 | risik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí