Blažená noc

Blažená noc

Anotace: ...a taky o slavíkovi, který se té noci obětoval .

Tak blažená byla to noc
a déšť ji k ránu pokřtil.
V dáli pěl slavík o pomoc,
chvěl se hlas, měsíc svítil.

Jak srdcervoucí byla píseň jeho
a dlouho pak ještě v hlavě zněla mi.
Snad chtěl, bych plakala, plakala z toho,
z toho, co rozezněl krve kapkami.

Z toho, že z posledních sil pro lásku zazpíval.

Ach slavíku, jedna slza, však štěstí byla.
Marně, ne marně jsi kdes přeci jen nezmíral.
Růže mi v srdci dnes konečně rozkvetala.
Autor al.frash, 14.04.2006
Přečteno 296x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

JÉÉÉ, já Slavíka a růži prostě miluju a angličtinu taky, takže obojí dohromady je pro mě dokonalý. Shoda náhod? Taky jsem o tomhle dílku před nedávnem napsala:) To tvoje se mi líbí. Povedlo se ti to.

14.04.2006 18:17:00 | Epona

Tady nekdo ced Wilda... ale tematicky dobre docela povedene

14.04.2006 17:47:00 | Tomáš Ektus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí