ROČNÍ OBDOBÍ

ROČNÍ OBDOBÍ

Anotace: Moje básničky pro radosti zamyšlení...

ROČNÍ OBDOBÍ
Mou jemnou rukou nech se vést
já chci Ti štěstí do vlasů jen vplést.
Tvé vlasy plné různa jsou, jak roční období
v každém lze nalézt něco co tě ozdobí.

Na jaře zmateně formu svou hledají
a kousek po kousku vkrádá se potají,
myšlenka obměny ze které zrodí se
vždy něco nového na známém účese.

V létě jsou oddány napospas času
sluneční paprsky, vždy umocní krásu,
která má kouzlo své v mladičkém vzhledu
dáš-li si copánky údivem blednu.

Na podzim, jak na malířově plátně
namísto červeně spíše vše zlátne,
vše je tak barevné pro oko zmatené
jen tvoje vlásky krásně jsou sladěné.

Zima zahalí jen část tvé krásy,
když pod čepici schováváš si vlasy
nezřídka vidět lze jak v lesku oči tvých
pak překročí hranici tváříček líbezných.

Všechna ta období vnímám tu krásu
polibek přidávám do pramínku vlasů.
Na vzdory času schoulím je v náruči,
když slzičky štěstí nám srdce rozbuší.

o5ja
(věnováno mé nejmilejší)
Autor o5ja, 14.04.2006
Přečteno 501x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň, je jen o zlomku její krásy a písmen by
nestačilo měl bych-li popisovat co v srdci ukrývá si :-)

28.04.2006 19:11:00 | o5ja

doufám, že je :-) děkuji :-)

14.04.2006 17:55:00 | o5ja

Tvá nejmilejší musí být šťastná - dávám 100 bodíků

14.04.2006 17:54:00 | bionda

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí