Odmítnutí

Odmítnutí

Anotace: Báseň, která má jen pár slov, avšak citů více než se zdá...

Co je mít rád?-co je to cit?
Je to snad dnešní doby hit?
Něco, co všichni musí míti,
pozornost, bez které nemohou býti?
Pro mě je to smysl žití,
jasnost a krása kvítí,
nádech kraje či zvuk roje,
cinkot dávné zbroje,
vše z čeho se hlava motat může,
vůně a zvláštní plnost růže.
To, že mám rád, mě nutí se bát.
Mít strach o někoho blízko mému srdci…
A jít za ním, milovat ho přeci…
I když odmítnuta tvá je láska,
je to dále už jen sázka,
zkusit znovu to, co dříve,
zůstat stát při své víře?
Je to těžké, teď babo raď,
mně chvíle stesku krať.
Mně srdce bolí a lhostejnost ho drásá,
zbudou vzpomínky a lásky vrása.
Nebo sen a v něm spása.
Marnost, strach a tesk tě mučí jen,
nejde tu jen o dnešní den.
Jde o život celý.
Lásko, vrať se! - bylo by to skvělý…
Autor Bojador, 18.04.2006
Přečteno 427x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí