Jdu dál

Jdu dál

Anotace: Jdu dál a neohlížím se dozadu, přes kaluže, louky a zahradu. Čas nadešel jít dál, jen hloupý by tu stál a čekal, že se vrátí, co je pryč, co zmizelo, jak kvítí u silnic.

Jsem stesk, řekl suše
a tvářil se jednoduše.
Já láska řekla
a slza jí tváří stekla.
My jdeme spolu životem
a musí to tak být,
že jednou máte vše
a pak zas chvíli smutní musíte žít.

Však přebolí to přátelé
zas přijdou chvíle veselé.
To už je zákon života,
že po lásce přijde samota
a po dešti zas slunce na oblohu.
Jen odvahu to chce postavit se tomu!
Zašeptal mi sen potají,
tak jak už to sny dělají.

Slzu jsem z oka setřela
a do dálky sem běžela.
Zas trhala jsem luční kvítí
a chtěla žít v zemi, kde jen slunce svítí,
kde mráčky nejsou na nebi
a každý má jisté zázemí.
Však nejde to tak a proto zas,
probudit se a jít dál je čas.
Autor grázlík, 20.04.2006
Přečteno 361x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ta první sloka mě naladila a natěšila, ale pak jako by téma odběhlo...no,jo.. nemám se těšit dopředu... :-)

20.04.2006 21:17:00 | Buližník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí