Upřímnost

Upřímnost

Anotace: ... taková báseň ze života...

List za listem tiše padá,
naše láska chřadne též,
Já jsem ještě holka mladá,
avšak vztah zničila nám lež.

Měl jsi jinou holku,
která si tvé srdce zasloužila,
s ní učil ses tančit polku,
to ona tvé srdce rozpálila.

Tvá upřímnost tady nebyla,
a to mě hodně mrzí,
já k tvému srdci bloudila,
jak k nedobytné tvrzi.

Ten pocit bolesti a zármutku,
když s jinou jsem tě viděla,
náhle byla jsem plna smutku,
když za ruku se tě držela.

Pláču, mrzí mě tvůj skutek,
ty bídný červe nevděčný,
od rozchodu nějaký ten den už utek,
pláč už je dnes pro mě zbytečný!

Lásku teď možná máš,
jsi šťastný a veselý,
pro mě však zbabělce znamenáš,
skonči s ní klidně i v posteli!

Přijdeš mi, jako bídák největší,
neumíš říct nic na rovinu,
snad se ti ta druhá odvděčí,
vysvětlovat tvé pokrytectví by bylo na hodinu.

Upřímnost je poklad všech světů,
a to si pamatuj.
Nestojíš mi ani za jedinou větu,
tak už se z mého srdce vypakuj!!!
Autor Agnesita, 22.04.2006
Přečteno 544x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jo dobrý ... teď už ta poslední sloka z ní lépe ... =)))

23.04.2006 12:36:00 | Miro Sparkus

je to dobrý jen rým :vysvětlovat tvé pokrytectví by bylo na hodinu. ... lepší by bylo: vysvětlovat tvé pokrytectví bylo by na hodinu.
a poslední verš ... ta teta mi tam moc nesedí ... je tam moc vidět, že je tam dosazená jen kvůli rýmu ... ale jinak je to dobrý ... :-)

23.04.2006 12:20:00 | Miro Sparkus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí