Proč?

Proč?

Anotace: Pořád se někdo na něco ptá a tak sem napsal tohle :oD

Proč nejde všechno tak hravě?
Proč je všude samá lež?
Proč má člověk zmatek v hlavě?
Proč holka ti řekne:,,tak si běž!" ?

Proč je dneska lásky málo?
Proč se lidé rozchází?
Proč to lidem za to stálo?
Proč je rozchod rozhází?

Proč dnešní svět rychle letí?
Proč není láska trvalá?
Proč se rodí málo dětí?
Proč jsi časem mrhala?

Proč do vztahu po hlavě skočíš?
Proč pak nemůžeš v noci spát?
Proč sám sebe tímhle ničíš?
Proč chceš všechno zpátky dát?

Proč čekáš, že se to změní?
Proč si lidé jenom lžou?
Proč naděje už tu není?
Proč lži zastavit nemůžou?

Proč sedíš a nic neděláš?
Proč vzdáváš to bez boje?
Proč nechtěls' něco co teď máš?
Proč chceš tu, co není tvoje?

Proč se teď o lásku starat?
Proč když máš problémů dost?
Proč ve vztazích na zem padat?
Proč když nemáš sám radost?

Proč nevíš co vlastně chceš?
Proč ztrácíš v sebe jistotu?
Proč vlastně nevíš na čem seš?
Proč chceš radši samotu?

Proč žít tedy, trápit se jen?
Proč když nemáš pro koho?
Proč se těšit na další den?
Proč když nemáš nikoho?
Autor Richard LaFontaine, 23.04.2006
Přečteno 387x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Máš ve své tvorbě občas výkyvy, ale celkově můžu hodnotit kladně. Tato báseň má některé velmi povedené pasáže, ale na můj vkus je tam trochu přeanaforováno. ThC

24.05.2006 12:11:00 | CorrimsonTom

Mě forma ani styl nezajímá..mě se to prostě líbí takový jaký to je..

25.04.2006 08:03:00 | Radushka

báseň má krásný obsah, ale forma trochu pokulhává - nechce to trochu více vzletnosti...

23.04.2006 18:04:00 | foxman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí