Javorový lístek

Javorový lístek

Anotace: ...

Na dlaň mi spadl list javoru,
Řekni, kdo ho tam shodil?
Zvedla jsem oči nahoru
Sám se však oblohou brodil

Teď si tu sedí a červená
Utržen duši stromu
Políbil ústa kamenná
Sesunul se na práh domu

Kdysi mi lístek javoru
Uprostřed podzimní noci
Dal jeden tulák sám na voru
Touhou mu hořely oči

Po bouři k smrti unaven
Konečně dosáhl břehu
Ráno v svém srdci uviděl
Objevil v sobě něhu

Kterou mi do dlaně položil
V tom javorovém listí
S podzimem květ se narodil
V dlaních vpletené štěstí
Autor Jn.s, 03.05.2006
Přečteno 350x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Je krásné vzpomínat na podzimní listí plné barev ve tvářích ;-)

05.06.2006 09:52:00 | krlCZ

přenádherná!!!

03.05.2006 16:27:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí