Za lásku..

Za lásku..

Anotace: Malinké poetické pojetí lásky...

Láska je jen slovo, jenž dávno nežije,
láska je jen poupě, jenž někdy rozvije.
Avšak brzy zvadá, když krev ho pokropí,
když krev z ran vytéká a lásku pohltí.
Proto láska bolí a nikdy nepřestane,
sladkou krev tě stojí, není to tak snadné.
Myslíš si ty bláhová, že sním budeš navždy?
Ó jak ty se mýlíš, zbydou po něm vraždy.
Zabil lásku tvojí, slzy neprolil,
avšak lásku slepou, mečem tu skolil.
Umírá dnes tu dívka, spolu s láskou temnou,
nepřítel však žije pro pýchu, faleš svou.
Pročs ho lásko moje,pročs ho milovala?
Zlá ta láska, zlá je, do dáli tě vzala.
Vidíš zlato moje, tahle láska bolí,
počkej na mě v dáli, vždyť mě taky skolí.
Tys milovala jeho, já milovala tebe,
proto dnes se zvedám a putuji do nebe.
Za tebou …
Autor Mania Dardeville, 18.05.2006
Přečteno 468x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí