Poutníci

Poutníci

Anotace: ...půjdeme až za obzor...

Mraky se zasmějí poutníkům na hlavy
Evy si svá roucha svlečou
Déšť kapky nasází poslepu do trávy
Řeky na dno snů tiše stečou

Sluneční paprsky na rtech mě zastudí
Polibky ukradlé hvězdám
Tiše, ať ráno se ze spánku nevzbudí
Poutníci zahodí zbytečný seznam

Na cestách vystlaných mechovým kapradím
Dál za svou hvězdou si bloudí
Oblázky na dnech řek na tváři pohladí
Odsoudí všechny falešné soudy

Když dojdou za obzor, stulí se v náručí
Pár něžných slůvek si šeptnou
Polibky rtům cestu dalekou poručí
Dech s dechem hlavu si setnou…
Autor Jn.s, 22.05.2006
Přečteno 333x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí