Voda

Voda

Anotace: ...a život teče dál :)

Byla jsem vodou, co teče po kamení
Již naplnila tůni, neví, kam téci dál
Byla jsem oheň, jež hoří po setmění
Sám sebe příliš dlouho spaloval

Rok směle utekl a v dlaních není
Tak krátký i dlouhý se mi zdál
Byla jsem voda, co teče po kamení
Pohár přetekl a poutník se mi smál

Byla jsem slepá, přesto pálily mě oči
Protože viděly tu spoušť
Byla jsem hluchá nebo nechtěla nic tušit
Přesto v oáze cítila jsem poušť

Byla jsem němá a přesto chtěla křičet
Zůstat i utéct, brečet i se smát
Byla to láska jenom na můj účet
Byl to jen dům, který nesmí stát

Rok směle utekl a v dlaních není
Zůstaly korálky minulých dnů
Rozseté na holé, bílé zemi
Smíchané s prachem zpopelněných snů

Zůstávám vodou, co potokem už není
Snad hledá, kudy může téct
Poutník odešel netouže po prameni
V hladině odráží se posledních pár vět.
Autor Jn.s, 26.05.2006
Přečteno 424x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Tak ta je překrásná!!!
Píšeš vážně nádherně...

26.05.2006 15:05:00 | Cecilka

smutná..ale upřímná zpověď..kéž jsi vodou..co našla koryto své řeky!! :o))

26.05.2006 14:13:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí