ruku v ruce

ruku v ruce

Anotace: jak já se těšim na léto

půjdeme spolu loukou v květu
bosky se brodit potokem
sledovat ptáky v jejich letu
snít nekonečný dlouhý sen

hodíme kámen na hladinu
a co nás čeká v kruzích číst
jak vzdalují se do fšech směrů
jak slábnou,když chtějí pouto nýst

oblohou plují šedé mraky
a déšť si padá z jejich dlaní
příjemně chladí,starost spláchne
a fšechny květy štěstím voní

a motýl s motýlem se honí
jen vrba stále větve kloní
a v jejich stínu úkryt skýtá
jak náruč co promočené vítá

čekání na paprsek ruku v ruce
až páry trávu přikrejí
a kapka stéká po tvé tváři
jak slza v bílé závěji

jak osamělá vločka v třpytu
než strhne ssebou lavinu
a tak jí chytám na prst stéká
než smáčí tvář tvou,krajinu

podívej,malej kluk se vsteká
něgdo mu sebral jeho míč
slzičky schová do svých dlaní
a hledá mámu běží pryč

jenže tak náhle slzy mizí
jak kolem motýl proletí
na žádnou z květin neusedá
na malou dlaň si doletí

a den už končí slunce rudne
a na své lóže chystá se
pohladím vrbu ševelící
snad taky někdy schová se

pojď půjdem domů ruku v ruce
jen ve své touze zasnění
upřené oči k jasným hvězdám
snad dají jednou znamení...
Autor poeta, 31.12.2004
Přečteno 800x
Tipy 1
Poslední tipující: Tanecnice
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí