Zavři skrytou bolest!

Zavři skrytou bolest!

Anotace: "Nic není bolestivé samo o sobě, bolest je důsledkem špatného myšlení!"

Prosím, laskavě zavírej!
Slyšíš?No tak - hej!
Nech zamčený ty dveře,
jinak ta bolest Tě znovu sevře!

A přijde zima, přijde mráz,
a s ním síly vyčerpané nadoraz.

A přijde horko, a s ním láva,
někdo v ní uhoří? Hold to se stává!

Je tam vášeň, je tam zrada za studena,
každá z nich je někdy podvedena!

Ta bolest skryta v souvětí podřadném,
snad už brzy její vedlejší věty uhodnem!
Autor Niké, 21.06.2006
Přečteno 394x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Závěr je super. Jen češtinářská "Hold" - je vzdát někomu poctu. Mělo by být "Holt" (což je germanismus)

17.10.2006 15:22:00 | G.P.

To s těma větama se mi líbí.

22.06.2006 19:57:00 | Odett

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí