Šahrazád

Šahrazád

Anotace: na motivy arabské milostné lyriky

Má dívko, jasná jak den, když z moře vstává
má paní, krásná jak noc, když hledí do komnaty
pojď blíž a spřádej nitě něhy slov a něhy doteků -
kolikrát jsem se ptal, kde dlí ta žena s vůní máty
ta žena věčně mladá, štědrá jako pole
s moudrostí času, který bolest léčí

Jsi jako smaragd na mém ztichlém meči
Jsi jako růže, snědá růže v květu
Jsi čistá jako vzácná perla ráje
Jsi sladká jako datle, která v ústech taje
Jsi jako bílá vížka minaretu
Jsi moje cesta, po níž půjdu světem
a budeš královnou a matkou všem mým dětem
Ma paní, miluj mne

Můj králi, k tobě přicházím jak ke svěžímu prameni
a chci být palmou, která u něj vzkvétá
dávat ti stín a zrcadlit se v tobě -
pojď, pane můj, teď snít a žít a nepočítat léta
Jsi pro mne lvem bez nízkosti a viny
máš sílu jako stovky mužů zbroje
a já znám všechny tvoje těžké boje
jen láska má zaplaší kruté stíny
Jsi moje cesta přímá, jsi cílem mého bytí
a budeš sluncem mým, které i v noci svítí
Můj pane, miluji tě
Autor Dolma, 27.06.2006
Přečteno 432x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc povedená, zvlášt ten minaret mi upoutal. Miluju 1000+1 noc.

28.06.2006 01:20:00 | ni.va

má to jiskru .. krásne

27.06.2006 20:51:00 | Najlin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí