Holubice a dopis

Holubice a dopis

Anotace: něco o lásce

Sbírka: Jezero marné touhy

Holubice čistá jako lilie
se tiše směje
Zprávu nese
jak si milý vede

Stojí tam slova
jenž šeptá znova:
Jsi má hvězda
jsi má panna

Lístek co mi spadl
do klína zvadl
hned se za zelenal
pak z červenal

nad tím co se zde píše
hledí na ta slova tiše
věty pokračují
hnedle uskakují:

Lilie moje, čistá a nevinná
zda-li budeš za mě vdaná

Holubice mi usedla na rameno
věděla co je psáno to je dáno
ze stromu sletěla
na slova hleděla:

Růže moje, divukrásná
spadlá ze sna
Přijedu pro tebe na koni
k konci
Čekej na další zprávu
bude tu v brzku

Větříček si s vlasy pohrává
čas přitom hádá
Holubice za vrkala
a jako pára tiše odletěla
jen ten lístek mi tu setrval
navždy na zemi zůstal
Autor Divant Delvare, 08.07.2006
Přečteno 622x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je pěkná ael pár slov....se mi tam prostě nehodí....pro mě je to spíš 90 ale zase 100 jsem hodnotila trošičku lepší dílka...

13.07.2006 08:59:00 | Katka Z

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí