Kůň dívka a bytosti

Kůň dívka a bytosti

Anotace: Léto dá nocí průchod snům a slunce potom oči vypálí.

Sbírka: Smutky mé

Ve vrbách stála
v místech bez mašlí
neboť ten den
se vodník oběsil na stuze
z leknínu utkané.

Černý kůň jí nozdry
do nahého klína položil
očarován
tím tělem napnutým.

Za hřívu trhla
ve výskoku
a nohy bosé do slabin zaťala
pro radost
z bolestného zaržání
chvějícího hřebce.

Tak vítr hrál
na flétny z rákosí
ty divné tóny pro prokleté
kteří na cestě oči sklopili
před obrazem koně a dívky
před jízdou u pramene počatou
bez cíle a beze slov.

A já mám chuť
vplést nové mašle do proutí vrb
než leknín nový doroste.

Zatím kradu sny pohádkám.
Autor Jan Urban, 19.07.2006
Přečteno 652x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no tahle mi už zahrála na notu už právem 100 tamto bylo jen podle mýho osobního pocitu

24.07.2006 10:57:00 | Pavel Kotrba

Tak moment!
Za vodníka bych život dala...
a netvrď, že slůvka se ti zamotala... :o)
má ode mne nejednu mašličku
co věší si na klobouk i vrbičku...
Co se pak toho větrného hraní týká,
to labůžo je...
jako i pobyt u rybníka... :o)))

19.07.2006 15:10:00 | Cecilka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí