láskosmrt

láskosmrt

Anotace: no co maj spolecnyho ? to se dovite na konci pribehu:) komentare pls... p.s. je to zase jedna z tech smutnejch...

Už to začíná zase znova,
opět přišel známý čas,
Láska a Smrt si nevybíraj´,
ty dvě teď prišly ke mne zas.

Ty dvě chodí světem a spravedlnost šíří,
ti co je však potkají, jejich záměr nepochopí.
Oni mají pocit, že je narážejí na tupá kopí,
že se rodí i že umírají,že mrznou i že hoří.

Jedna věrně vypomáhá druhé, každá má svuj vlastni šat,
Jedna se stará o lásku, druhá o mrtvé.
Obě jsou však nelítostné,každá z nich je ten zlý kat.
Vzdycky když to nejmíň čekáš,seberou ti co máš rád.
Jenže bez nich by to nebyl život, nebylo by o co stát.

Stary poutník se však uměl bít,
však bez lásky nemohl ani on už žít.
Rány rozdával i přijímal stejným dílem,
sám sebe chránil mocným štítem.

Ten štít byl mnohokráte slepen,
část po části, špatným lepem.
Vždyť zdálo se že všechno drží,
tak proč ho ztráta tolik mrzí.
Autor Redingar, 24.07.2006
Přečteno 338x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

vyznění není špatné, ale vadí mi že v textu občas chybí interpunkční znamínka (především čárky) a někdy jsou ve verších slova poněkud na víc na úkor rytmu. Taky některé rýmy jsou poněkud banální, ale tomuhle "obvinění" se nevyhne občas asi nikdo.

24.07.2006 20:24:00 | hajena

hezke ......,ale zkus nekdy napsat neco veselejsiho,jinak fakt moc pekny

24.07.2006 18:17:00 | janulinulinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí