Ak nie si moja...

Ak nie si moja...

Anotace: Po letech jsem se konečně dostal k tomu, že jsem si pořídil CD starých písní od Vašo Patejdla. Je na něm skladba, pro kterou mám prostě slabost a kyž byla ještě nablízku moje drahá žena, nemohlo to jinak skončit, než touto novou básní.

Ak nie si moja…

Když mi bylo devatenáct
snil jsem
že u této skladby
budu jednou tančit
se svou ženou.

Až po dvaceti letech
kdy díky Bohu netančíme sami
se mi to splnilo.

Máš stále dětskou tvář
a hrozně dobré vlasy

naučilas mě říkat slova
která se dají zvážit
jen párkrát za život.

Naučilas mě říkat slova
například podáním sklenice vody
s výčitkou že málo piju
a já se mohu projít po kolejích
s jistotou
že v rozhodující okamžik
uskočím do polštáře
který mě ponese domů...

Tam budeš Ty
stejně jako kdysi má matka
dávat na talíř voňavé buchty
před dětmi
jejichž oči se v tu chvíli zastaví
na návštěvě ve věčnosti.
Autor Martin Vodňanský, 29.07.2006
Přečteno 476x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí