U fontány

U fontány

Anotace: z mé sbírky Ethnic Songs - na motivy arabské milostné poezie

U fontány jsem večer seděla
na lavičce skryté v jasmínu
čekala jsem, až přijde milý můj
jediný, kterého tak miluji,
že se mi hlava točí v jeho objetí
má oči jak dvě studny, do nichž hvězdy padají
a ústa, jež si líbat žádají
je celý můj, ač nikdo o tom neví.
Zdřímla jsem, a on polibkem mne probudil
džbán vína sladkého do trávy postavil
je celý můj, a nikdo o tom neví,
že se nám oběma teď hlava točí
z té vůně, z vína, z lásky...
a noc nám bledne v očích
Autor Dolma, 08.08.2006
Přečteno 303x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dýchlo na mě starodávno, džbán vína v trávě, jak z obrazu Raffaela.

16.08.2006 19:30:00 | Jarky

lepší než předešlá opravdu škoda že tu není 90 to bych asi tak dal, není co vytknout

08.08.2006 19:55:00 | Pavel Kotrba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí