Hrál sis s ohněm

Hrál sis s ohněm

Anotace: Svěřil se mi jeden kamarád, spíš naznačil mi ve zkratkách, nebylo těžký pochopit, kam zašel jeho blahobyt a věčně bezstarostná tvář.Teď slzy z tváře stírá jako malý kluk a udělal by všechno jinak, však pozdě po bitvě natahovat luk a roztahovat širák.

Hrál sis s ohněm a teď se divíš,
prázdnou místností jako lev slídíš
a marně sháníš potravu,
všechno Ti padá na hlavu,
seš jak Viktorka u splavu.

Hrál sis s ohněm a co si čekal,
že stoh se slámou neshoří,
že zůstane stát pohoří,
svět se pro jednou nezboří
a zase najdeš příkoří?

Hrál sis s ohněm a to se nedělá,
teď barvu tváře máš už doběla
a asi Tě to vážně mrzí,
tos na to ale přišel brzy,
a byl si ještě k tomu drzý.

Hrál sis s ohněm a to se nevyplácí,
stěží se hezký zpátky vrací
a spíš postavíš hrad z písku v zimě,
na srdci však poneseš už břímě,
o vině Tvé i o nevině.

Hrál sis s ohněm a teď to máš,
už se s Tvou paní neshledáš,
ač přála bych Ti to asi ještě,
když na tváři máš kapky deště
a myšlenky Tvé jsou víc než přešlé.

Hrál sis s ohněm, co už naděláš,
měls pravdu mluvit, nebýt lhář
a do očí se dívat zpříma,
víš, pravá láska neumírá
a jiným srdce neotvírá.

Hrál sis s ohněm, ač se to nemá,
teď Ti jen zbyla whiska plná
a šampaňskýho velká bedna,
teď sám se musíš zvednou ze dna,
to má za to, že byla věrná.
Autor grázlík, 09.08.2006
Přečteno 448x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... víš, pravá láska neumírá
a jiným srdce neotvírá ... nad tím se bojím zamyslet

04.09.2006 21:48:00 | janewe

Dík za komentík :-), u mě je to už lepší, doufám, že se i tobě daří dobře.

18.08.2006 21:07:00 | ona

Mě ruší to trojité opakování veršů. Dělá to Plíhal. Ale v krátkém verši nebo verš ve verši. Tady mě to tlačí do říkanky. Je to jen můj pohled.. :-)

14.08.2006 18:55:00 | Buližník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí