Na co myslíš?

Na co myslíš?

Anotace: Na co jen může láska myslet?...

Na co myslíš když sleduješ západ slunce na východě,
ztracená láska se ti v mysli opět jako sen ozývá,
jen na jedno slovo co v mysli skutečně máš,
nezáleží či od přátelství či lásky jsi ho obstál.

Na co myslíš při ztraceném dnu po západu,
prožitý radostný den či jen okamžik polibku,
pár chvil při objetí zapadajícího slunce za hory,
nezáleží či od přátelství či lásky jsi ho obstál.

Na co myslíš při tom když si necháváš sny snít,
ten pocit neznámé moci nezvratného pokušení,
stéblo jediného klásku v moři soli a neprobádaných vod,
nezáleží či od přátelství či lásky jsi ho obstál.

Na co myslíš při zvuku přijíždějícího metra,
tu chvilku kdy nastoupíš a vše se změní,
pocit nejistoty srdce v krvavé louži otvírá,
nezáleží či od přátelství či lásky jsi ho obstál.

Na co myslíš při spojení dvou rozdílných těl,
pro podívanou nesmyslné dlouho tajemné krásy,
či jen co teď asi jen mohou dávat v televizi,
nezáleží či od přátelství či lásky jsi obstál.

Na co myslíš při první krůčku do světa,
neznámá místa ukryté pod lvy a tygry,
prožitek z nepoznaného dobrodružství pod hvězdami,
nezáleží či od přátelství či lásky jsi ho obstál.

Na co myslíš když po tváři stékají ti slzy,
neznámý přátelé či jen otisk stínu ve tmě,
pocit nepoznaného přátelství a tajemné moci,
a nezáleží či od přátelství či lásky jsi ho obstál.

Na co myslíš když tvé srdce jen tiše uvadá,
jen tichou odpověď čekáš, ale jen těžko se dočkáš,
chceš to jen skutečně vědět nebo tě to zajímá,
nezáleží či od přátelství či lásky jsi obstál.

Na co myslíš při zvuku starých oprýskaných hodin,
utíkající čas a několik chvilek do konce všeho,
jen krátký dotek úžasné lásky a nepoznané lži,
nezáleží na co myslíš, ale jestli věříš v srdce, lásko…
Autor Láďa, 31.08.2006
Přečteno 427x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V básni jsou některé pěkné obraty,ale je to nesmírně dlouhé a únavné.Potom se překryje to hezké a báseň také ztrácí děj.Čtyři sloky bych já zrušila. To je můj názor. Doufám,že se nezlobíš.Třeba jsi jiného mínění.

31.08.2006 18:36:00 | s.e.n

Zkus to naopak - na malém prostoru,nemnoha slovy,
vyjádřit zajímavé sdělení. Zatím je v této básni slov příliš mnoho. Co třeba zpracovat to jako úvahu?

31.08.2006 16:48:00 | koloušek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí