Srdce v dlani

Srdce v dlani

Anotace: Skončí někdy srdce v dlani?...

Vlož své srdce do dlaně komu věříš,
mysli na toho o kom v noci tajně sníš,
pohlaď ruku, kterou ráda držíváš,
nesni, stačí když své srdce na očích máš.

Poslechni si příběh vzdálených hvězd,
na nic nečekej, běž za láskou svou hned,
nehleď na svůj či cizí strašný sen,
počkej až se probudíš a noc se změní v den.

Sleduj větra zoufalý boj s mlýnem,
vzpomeň si na těch mnoho krásným jmen,
nediv se opovržení neoplácej stejnou kartou,
zpečetí se osud vášnivou a tajnou hrou.

Polož své srdce do dlaně své lásky,
pohlaď jeho jemné a náruživé vlásky,
lehni si na oltář své touhy,
zapomeň na pravidla tajné hry.

Nebo radši nedělej vůbec nic,
buď sama sebou a dále nic,
nepodřizuj se jiným,
poslouchej jen lásky utajený hlas…
Autor Láďa, 31.08.2006
Přečteno 491x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tuhle báseň psal asi někdo mladý, řekla jsem si, i mě jednou řekli: verše patří k mládí...Ale když vydržíš, když vyzraješ, mohlo by to být hodně zajímavé. Piš, nevyhazuj a doplňuj šuplík. Vracet se do něho je často užitečné...

31.08.2006 16:40:00 | koloušek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí