(Ne)spravedlnost

(Ne)spravedlnost

Anotace: Posuďte sami...

Tiše krok za krokem dechu už ztrácí,
lehounce v myšlenkách retro se vrací:

Ve větru plachtila, nikomu neškodila,
jak vůně skořice, droboučká něžná víla.
Mocní však poslali pro síťku na motýly,
ubohou bludičku zvečera polapili.

Proseb nic nedbali, určili příští ráno,
ortel v zeď vyryli, prý budiž dokonáno.
Bludičku od světa dělila chladná mříž,
ráno již nešťastnou vedou ji na pranýř.

Stejně jak čas kreslí do dřeva letokruhy,
také kat tvořil jí na zádech rudé pruhy.
Pláč jako nitka jenž tříštil se v ozvěnách,
smáčel jí závoj když okolo prošel strach.

Tak skončí každý, my chcem zde mít čisto,
pro Lásku v zemi té není už místo!
Autor Algernoon, 01.09.2006
Přečteno 492x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přestože někdy jsou používány hodně staré rýmy.. Jako např poslední dva řádky, celkově báseň určitě něco zanechala a forma je, i když bych soudit neměla, protože tomu zas tak nerozumím... podle mě dobrá.
Sice sem tam mi tam připadá něco navíc.. Ale to už může být jen mým čtením...nebo tak něco :)
Pěkné
pa, týnula

01.09.2006 08:24:00 | Zamilovaná do nezamilované doby

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí