Sedmička pro srdce

Sedmička pro srdce

Anotace: Cože se máme ve svých příbězích naučit? A jak je opustit a žít jiné? Jak rozum obejít, co srdci poručit, když život proti nám plyne? (...srdce na hraně mezi přátelstvím a láskou...)

Srdce na sedm západů
zamčené pro ochranu,
nechci se dívat dozadu,
povinna chránit sebe samu.

Přišel jsi s náručí básní
jen tak, náhle a bez ptaní,
s poezií jsou lidé krásní,
i ti, kteří zažili lásky selhání.

Šest zámků na srdci zlomeno,
flirtuji se slůvkem - miluji?
Však z Tvých básní nepatří mi ani písmeno,
tak se lásky k Tobě zbavuji.

Spravuji zámek číslo dvě,
zamykám své srdce roztoužené,
bojím se souladu duše Tvé,
bojím se Tvého současného NE.

Potřebuješ si srovnat myšlenky,
vztahy kolem sebe,
lásku v sobě... Její oddenky
vyrostly až do nebe
skrze mě.

Čekám v Tvé blízkosti, příteli,
třeba si všimneš, pochopíš.
Všechny lásky, které nás bolely,
možná v té naší zúročíš
jako já.

Jen dva zámky, pět leží pryč,
srdce na přátelské úrovni -
žádný chlad a žádný chtíč,
svou touhu po Tobě uskromním
do hranic snů.
Autor Levandule, 03.09.2006
Přečteno 493x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no, tak tady se nacházím zcela. V některých Tvých básních/textech, které znám už z doby, kdy jsem začal působit na Literu i já, se opravdu Levandule vidím také - Tvá poezie mě oslovuje.

05.10.2006 20:21:00 | černočerný

pro mne velmi zajímavé. Tak jsem se zamyslela aj sama nad sebou. A tak si říkám, proč některé věci nendou???

11.09.2006 17:17:00 | NikitaNikaT.

působivé...moc hezké...

03.09.2006 12:59:00 | Sawati

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí