Tři malé básničky - dojmovky

Tři malé básničky - dojmovky

Anotace: Tyhle tři básničky vznikly inspirací hudbou islandských Múm. Trochu nezvyklé názvy jsou překlady jmen jednotlivých písniček.

~Náhodné léto~

Louka květy posetá.
Ve vlnách přichází vůně pampelišek.
A zatímco zbytek světa se halí do sněhu,
my žijeme z léta.

Beránci putují oblohou,
slunce nás hřeje.
Spolu v objetí, v něžném objetí,
na louce květy poseté.

~Konečně jsme nikdo/Země mezi slunečními soustavami~

Až spočineme s potem na čelech
a zády na chladné zemi,
společně spočteme hvězdy
a světy nám neznámé.
Osmkrát dvacet a šest světýlek
v černočerné hlubině
pohlcují těžký dech

Rosa padá a nádherně chladí
Budeme spolu napořád

~Hú-hviss~

Poslouchej, siréna zpívá
svým hlasem zrádně láká a pak se z mrtvol živí.
Podívej, maják svítí
svým oslnivým dotekem varuje a chrání.

Do šera tříštících se vln
bije zvon.
Svým srdcem hlásá život.
Cožpak ho neslyšíš?
A duchové všech pirátů, kteří podlehli
teď tiše pláčou...
Vzlyky
Autor Leon., 07.09.2006
Přečteno 461x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí