Parchant

Parchant

Anotace: Aneb co je to slovo? Nedokázaná nenávist

P jako pelyněk, je hořký stejně jako on,
Však mám k němu jako med sladký sklon,

A jako andílek jehož křídla chrání nás,
Je plný tajuplných a omamných krás,

R jako rosa ranní na tvářích z urápení,
Šelest na srdíčku okem pouhým vidět není,

Ch jako choulostivý dotyk nevinné ruky,
Jako ostré šípy patřící mezi patřičné luky,

A jako jméno dávného prvního muže,
Myslím, že zapomenout minulost mi nepomůže,

N jako naděje v další tep bez cizí pomoci,
Užívat si bez něho ve zdraví i nemoci,

T jako tanec, který zbyl mi po tom dění,
Tak tohle všechno bylo…ale teď už není
Autor Gamy, 15.09.2006
Přečteno 349x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

smekám

22.09.2006 19:14:00 | přema

Parchant se říkalo nemanželskému dítěti, tak jsem čekala něco v tom smyslu. Ale zajímavé...

16.09.2006 10:41:00 | Jahudkka

zaujímavé vyjadrenie

16.09.2006 09:00:00 | vierka1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí