Zklamání

Zklamání

Anotace: každý to zná...zklamání,no:(

Kolem je všude ticho málem,
když zkouším se soustředit na své city
a myšlenky jsou pokryty černým žalem,
který vyvolává pověsti a zvláštní mýty
a přece jen zůstává příčina pečlivě skryta
v mém zmateném vědomí a mysli,
ale někde v hlubinách je bolestivě vryta
a já se snažím hrát si opatrně s čísly,
která udávají budoucnost a osud,
která neznamenají do určité chvíle nic,
která nejsou známa dosud,
kterých nebude nikdy míň ani víc.

Má ruka se bolestivě sevřela v pěst,
to tím náporem nebezpečných citových vlivů,
kdy těžké je udržet si svoji čest
a proto taky není ani sebemenšího divu,
že se snažím být jenom sama,
abych se dokázala srovnat sama se sebou
a nečekala až do rozednívajícího se rána,
že se před dveřmi setkám právě s tebou.
Stačí ráno otevřít oči plné slaných slz
a mé myšlenky se snaží kolem tebe točit,
stále těžší je dobýt moji nepropustnou tvrz,
ale vždyť už brzy to musí skončit.

Snažím se radostně na svět tvářit i když se stydím,
i když v hloubi duše mě něco mrzí
a když tvoji tvář nečekaně v povzdálí vidím,
co se jen děje s mojí nedobytnou tvrzí?
Nemohu se už ovládat takhle dál
a taky nechci, aby byl pro vždy konec všeho,
možná každý by se mi kvůli zklamání smál,
ale čeho je na světě nejmíň, čeho?
trápím se a věřím, že sama sebe přemůžu,
když na čele se z úzkosti rýsuje jemná vráska,
ze které radost mít nechci ani nemůžu,
když je silnějším protivníkem láska.
Autor Lizzzie, 20.09.2006
Přečteno 393x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vím, co je to samota, trápení sám se sebou samým, a
moc dobře tě chápu Lizzzie. Je třeba udělat rázný krok
za tím, co chci. Vyrovnat se se sebou.

01.10.2006 15:54:00 | jehlaspichlas

Rozhodně to není špatné, ale taky si myslím, že ta poslední sloka je již zbytečná... Ale jinak se mi to líbí:-)

20.09.2006 19:09:00 | Thanatos Mortis

Znám to..když si přečteš i te mé básně, pochopíš, nakolik Ti děvče rozumím. Krásné. Lavvazza

20.09.2006 18:35:00 | Lavvazza

Mně se to líbí.. vlastně, ne.. Ne protože se v tom až moc vidím:(( Chlapi sou strašní parchanti

20.09.2006 15:59:00 | Katitek

Já ti nevím, není to až tak špatné, myslím. Skusil bych přehodit: a myšlenky jsou pokryty černým prachem. Na: a myšlenky pokryty jsou černým prachem. A ta poslední sloka by tam už nemusela být, zdá se mi tam zbytečná. No nevím.

20.09.2006 11:27:00 | Mácha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí