Hvězdy a slzy

Hvězdy a slzy

Anotace: A tóny tvého chtění mi zatemňují mysl, nechci nikdy zapomenout, ani šidit vteřiny s tebou.

Oči mne pálí a rty už též,
nesnaž se měnit logiku krizí,
bývají hluboké a bolí,
ale vždycky jsou ryzí,
nesnaž se měnit osud,
co stanoví ti život sám,
on ví, kdy věnovat čas strádání
a kdy hrám,
nebraň se tomu, co jako zlé přichází,
a jeví se jako mrak tvého života,
ono se to většinou
jen tvé pýchy dotýká.
Zkus zavřít oči a vzpomínky na krásu,
ať se po teplých drahách rozletí,
zkus zapomenout na poslední pusu
a vzpomeň první objetí.
Vím,jak bolí nesplněná láska,
znám její bolest v tmách,
kdy křeč smutku neuleví slzám
a bdění drží věrnou stráž.
Znám i touhu, co tryská ti z duše,
co chtěla by tě celou zahltit,
o to smutnější, že slyšíš cizí smích,
a vybízivé výkřiky, kdy
tobě se chce nemluvit.
Nakonec usínáš vyčerpaná
a mokré řasy se chvějí na víčkách,
co bys teď dala za lidské teplo,
za jednu něžnou dlaň,
co by ti jemně setřela slzy,
a pohladila srdce,
přes ten teplý pocit ztráta míň mrzí,
a láska neumírá živena nadějí,
co mohutnými doušky z přátelství piješ,
dobře víš, že zázraky se nedějí,
ale vždycky věříš, a proto taky žiješ.
Autor Verena, 22.09.2006
Přečteno 398x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Každý den má jen 24 hodin - radosti, smutku i bezedných pocitů žalu ... a každý týden jen sedm takových dnů....které přejdou svým pomalým tempem nenápadně uzdravujíc naše srdce.....tak to prostě je.

22.09.2006 20:13:00 | Verena

Dal bych ted nevim co, za laskající ženskou ruku..

22.09.2006 20:00:00 | Dane

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí