Voda

Voda

Anotace: Voda

Voda, co všem život dává,
kaňonem se prořezává.
Ta voda co pak síly bere,
když splašená se srázem dere.
Před ničím se nezastaví,
snad jen hráz jí trochu znaví.
Ani kámen, ani láva
co po staletí odolává
její sílu neudrží
časem jenom rány trží.

Je to voda, život dává
Těžko se jí odolává.
Lidé si pak staví hráze,
myslí, že to půjde snáze.
Na chvíli pak vodu zkrotí
než se jednou hráze zbortí.
Bez vody se žíti nedá
tak proč lidé žízní teda?

Když na hladinu se mohou dlouze dívat,
lehce jí hladit, či s ní splývat,
z číše její vodu pít,
netrápit se, prostě žít.
Nebránit se touze svojí
to dlouho člověk neustojí.
Může se tomu třeba bránit
Svoje city uvnitř chránit.
Štěstí pozná, až zbaví se všech pout,
nebo mu bude dáno na vše zapomenout.
Autor XJanule, 23.09.2006
Přečteno 295x
Tipy 1
Poslední tipující: Morgaine
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí