Časový vyděděnci lásky

Časový vyděděnci lásky

Anotace: jen takové zamyšlení

Vtisknul jsem stopy své do sněhu,
pomalu zapadají sněhem,
život žijeme ve spěchu
a lásku dostáváme darem.
Zůstane stopa po mé existenci,
zůstane nebo zapadne,
možná jsme časový vyděděnci,
ale láska ta nikdy nezvadne.
Možná, že zůstanu na okraji
a nikdy nepostoupím dál,
polapen láskou jako v máji
zůstanu navždy opodál.
Možná jsme časový vyděděnci,
kteří se rodí a pak umíraj,
některé pokryjou věnci,
a jiné ponesou z már.
Láska však přetrvá a rodí se s lidmi,
nejdřív je mateřská a potom chtivá,
člověka napadne v útrobní líhni,
někdy je hmotná a jindy se skrývá.
Je třeba ji rozpoznat
a jiným ji dávat plnými hrstmi,
mnohdy tě nechce znát,
a zkouší tě trýznit.
Tak se nedej!
Autor Ďábel sám, 25.09.2006
Přečteno 349x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...ó lásko, čistá, hluboká lásko, buď tu, buď teď, buď vším, světy se rozplývají ve tvé neposkvrněné, nekonečné záři, křehké živé listy hoří v tobě jasněji než chladné hvězdy, učiň mě svým služebníkem, svým dechem, svým jádrem...

:-)))

25.09.2006 20:37:00 | isisleo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí