Hrozba lásky

Hrozba lásky

Anotace: Třetí ze tří "S nadsázkou nad láskou"

Sbírka: Z mého života.

Říká se "S LÁSKOU JDE VŠE SNÁZ".
A nebo taky "LÁSKA HORY PŘENÁŠÍ".
Ale co s láskou která umřela
a zůstanou dva, zrazeni a opuštěni.
Co s tím, když dva nemohou být spolu,
ale ani jeden bez druhého?

Nebe je černé
a ještě je zatmění slunce.
Ve vzduchu je cítit bouře
a v cestě jsou díry.
Jí upadl podpatek, On zakopl a upadl.
Nad mrakama svítí slunce,
pod mrakama se strhla bouře.
Leje jako z konve, je tma.
Ti dva, každý sám za sebe jdou dál,
zakopávaje o sebe.
Klopýtajíc a padaje v té černotě,
zabedněný každý svým ukřivděním-
zapšklí nicotností.
A přitom by stačilo tak málo
a mohlo by být vše jiné, hezčí.
Ne nadarmo se říká, že "S LÁSKOU JDE VŠE SNÁZ"
a nebo "LÁSKA HORY PŘENÁŠÍ".
Mohu taky říci směle,
"JDĚTE S LÁSKOU DO ......"
Nebo snad "BEZ LÁSKY NENÍ ŽITÍ",
kam mají tedy ti dva jíti?
Autor Verule, 01.10.2006
Přečteno 450x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí