Zase a znova

Zase a znova

Anotace: Není moc co dodat...nejde to s nima a nejde to bez nich...

Zase a znova
hromadím slova
do hradeb odmítání.
Do hradeb, které brání
setkání našich dlaní
na plese Kapuletů.
Na plese dvou cizích světů,
kde z vlaštovčího letu
chci věštit odpuštění.
Chci věštit, jestli není
v srdci tvém nějaké chvění,
když mluvíš o hříchu.
Když mluvíš a v tom tichu
olovo myšlenek a vzdychů
vyváží tvoje perutě.
Vyváží a já vezmu tě
do přítmí svic, kde nehnutě
hledět si budem do očí.
Hledět, až svět nezatočí,
hledět, až deska přeskočí;
zase –ová, znova vdova…
Autor Tinwen, 02.10.2006
Přečteno 365x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hromaď slova do svých básní,
nevšímej si hradeb života,
láskou svou je prostě zhasni :-)

02.10.2006 21:59:00 | Levandule

poslední 3 řádky mi trochu zkalily tu jízku, jinak výborné

02.10.2006 21:04:00 | Trdlo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí