Přání při úplňku

Přání při úplňku

Anotace: má úplněk opravdu magickou noc? kéž by..:(

Říká se, že při úplňku přání se plní,
Tak já jedno velké mám,
To přání a ta slova na rtech brní,
Když je ven z úst posílám.

Ta slova tiše nocí zní,
Když k nebi mluvím
„Buď se mnou a nevracej se k ní,
slibuji, že ráno polibkem tě vzbudím.

Tak vrať se a pusu mi dej,
Tak pojď a půjdem spolu životem.
Tak vem mě kolem pasu a se mnou se směj,
Tak nestůj a nekoukej s hrdostí, nekoukej za plotem.

Tak pojď a slib mi znovu velkou lásku,
Hvězdy jsou svědkem slovům mým.
Prosím,už nehledej jinou krásku,
Tak pojď, měsíc zhlíží k činům tvým..“

Chjo, dnes bledne už noc
A hvězdy – ty ovečky jdou spát,
Snad měla ta chvíle kouzelnou moc,
Teď už ale měsíc musí slunci vládu dát.
Autor Katitek, 08.10.2006
Přečteno 906x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

měsíc svítí zdá se jen pro tvoje básničky

22.07.2007 22:39:00 | PUERO

Když spadne hvězda, nebo je úplněk, vždy je jen o jednoho zklamaného člověka na světě víc. Jak jsem sama poznala, i hvězdy s úplňkem umí lhát.

Jinak moc krásná báseň, dobře se čte a ty pocity.. z toho jen srší.

02.12.2006 16:02:00 | MishaX

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí